Доставка и плащане

За да направи покупка на предлаганите продукти и услуги от WWW.WINEWORLD.BG, КЛИЕНТЪТ е необходимо да предостави изискваната информация или да се регистрира (чрез попълване на регистрационна форма) и да заяви съгласие с настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ.

При поръчка или регистрация КЛИЕНТЪТ предоставя следната информация:
– за физически лица – име, фамилия, телефон, адрес и e-mail;
– за юридически лица – търговска фирма, МОЛ, ДДС номер, телефон, адрес, e-mail.
С въвеждането на каквато и да е информация на WWW.WINEWORLD.BG Вие следва да заявите, че сте съгласни с „Общи Условия” на www.wineworld.bg като отбележите полето „Прочетох и се съгласявам с условията за ползване” при завършване на поръчката.
WWW.WINEWORLD.BG потвърждава получаването на изявлението за съгласие с настоящите общи условия като изпраща съобщение до електронната поща на КЛИЕНТА, което съдържа данни на WWW.WINEWORLD.BG и текста (електронна препратка към текста) на настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ.

Процес на поръчка за покупка

При поръчка за покупка КЛИЕНТЪТ извършва следните последователни действия:
Избира желаните от него продукти, които добавя в своята КОЛИЧКА като натисне бутон КУПИ срещу съответната стока. Когато клиентът реши да премине към поръчване на избраните продукти, той отива в своята КОЛИЧКА (намираща се в горната дясна част на менюто на уеб сайта).
В своята КОЛИЧКА, КЛИЕНТЪТ определя вида и количеството на стоката (ПРЕГЛЕД НА КОЛИЧКАТА) и потвърждава поръчката (чрез натискане на виртуален бутон ПОРЪЧВАНЕ/ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ПОРЪЧКАТА);

За да продължи КЛИЕНТЪТ се регистрира (ако е нов потребител) или влиза в профила си (ако е съществуващ потребител), като въвежда информация за име, фамилия, телефон и адрес на доставка, и натиска бутон ПРОДЪЛЖИ.
Ако е съществуващ клиент се показват адрес за доставка и телефон с възможност за промяна на данните и избор на начин на плащане.
Ако е нов потребител се появява форма за регистриране чрез въвеждане на необходимата информация за изпълнение на поръчката (e-mail адрес, име, фамилия, телефон, адрес на доставка.
КЛИЕНТЪТ потвърждава заявените данни от бутона ПРОДЪЛЖИ.
Поръчката за покупка на стока през www.wineworld.bg се счита за извършена след натискане на бутона ПОРЪЧВАНЕ.
При посочени непълен, неверен или грешен адрес и/или телефонен номер при подаване на поръчката/заявката, същата се счита за невалидна и за WWW.WINEWORLD.BG не възниква задължение за нейното изпълнение.

Приемане на поръчката

Поръчката за покупка се приема от WWW.WINEWORLD.BG чрез изпращане на съобщение до е-mail адрес на КЛИЕНТА, със следното съдържание:
„Вашата поръчка беше получена и ще бъде обработена”;
Номер на поръчката;
Брой на закупените продукти и сума за заплащане;
Начин на заплащане;
Адрес за доставка и данни за клиента.

Заявката поражда действие между страните след проверка на наличността на заявената за покупка стока и след потвърждаване на валидността й на посочения от КЛИЕНТА телефон за връзка или чрез изпращане на съобщение на е-mail адрес на КЛИЕНТА.

ДОСТАВКА

Доставката се осъществява на територията на Република България. Посочените цени на продуктите не включват доставка. Всички цени на уебсайта са за конкретен продукт и включват ДДС. Транспортните разходи за доставка на продукта се заплащат допълнително.

Доставката се извършва от куриерска фирма до посочен от клиента адрес.
Доставки не се извършват в неделя и официални празници.
Клиентът поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.

ПЛАЩАНЕ

Всички цени в електронния магазин на ДОСТАВЧИКА са в български лева.
Покупна цена е тази, която се показва в момента на добавяне на продукт в Количката.
Дължимата сума за стоката и куриерската услуга се заплаща на куриера, извършващ доставката на адреса или при получаване в офис на куриера. При заплащането се използва Пощенски паричен превод (ППП). Клиентът получава фискален документ от Куриера, като лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Клиентът запазва фискалният документ, който замества касова бележка в доказателство за извършеното плащане, като може да го приложи към фактура, ако е необходимо.

УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ

ЕЛЕКТРОННИЯТ МАГАЗИН WINEWORLD.BG спазва българското законодателство и съгласно Закона за защита на потребителя (ЗЗП) ви дава възможност да върнете закупения от вас продукт в 14 дневен срок от получаването му и да получите обратно парите, които сте заплатили за него, при следните условия:
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от продукта, поръчан от онлайн магазина WINEWORLD.BG в срок от 14 работни дни, считано от датата на получаване на стоката от купувача. Всички възникнали разходи по връщане на стоките са за сметка на купувача. Стоката трябва да бъде неразпечатана, в оригинална опаковка и във вида, в който е получена (с всички аксесоари и документи, които я придружават).

Моля, обърнете внимание, че куриерските разходи за връщането на продуктите са за Ваша сметка. Изпратете пратката на адреса на WINEWORLD.BG с куриерска фирма по ваш избор. Ако състоянието, в което ни връщате продукта не отговаря на посочените условия, WINEWORLD.BG си запазва правото да ви го върне обратно , като разходите ще са за ваша сметка, а сумата, с която сте го закупили, става невъзвръщаема.

Възстановяване на сумата за закупен продукт става на посочена от вас банкова сметка, след приемане на пратката от наша страна и след като се уверим в нейната цялост. Стойността на върнатите продукти ще ви бъде възстановена в рамките на 14 календарни дни
ЕЛЕКТРОННИЯТ МАГАЗИН WINEWORLD.BG не приема обратно пратки с наложен платеж! Ако решите да върнете даден продукт, моля първо да ни уведомите, като ни изпратите съобщение на info@wineworld.bg с номера на вашата поръчка.

Изтегли Стандартен формуляр за упражняване право на отказ при online покупки