Показване на единичен резултат

Шато Монто

Шато МонтоИсторията на Шато Монто започва преди две хиляди години с експлоатацията от римляните на Silver Veins и заселването на техните семейства в тази красива долина в подножието на маврите. Следите от тяхното присъствие бяха открити по този начин чрез съществуването на резервоар за вода на хълм, изба и нейната преса, мелница, крепост и други предмети от ежедневието.

През вековете се е появявал замък, след което е бил разрушаван и възстановяван няколко пъти, според много наситената със събития история на Прованс.

Настоящата версия на замъка датира от 1858 г. Той е смесица от флорентинско и провансалско вдъхновение, но в него все още се намират избата и капитулът, които датират от няколко века. Тук живее и работи семейство Равел, близо до този уникален провансалски тероар.

Инсталирано на дълги тераси, окъпани в слънце, лозето на Château Montaud приютява различни провансалски сортове грозде: Grenache, Cinsault, Tibouren, Syrah, Rolle и Sémillon. На 80 хектара, защитени от маврите, лозарството е традиционно и работата на земята е привилегирована. Това, за да се запази свежестта на тънките почви, принуждавайки лозата да се вкорени много дълбоко.

Построена преди около четиридесет години, избата се е развила перфектно през годините, сега оборудвана със съвременни инструменти, необходими за изработването на качествени вина. Днес вината на замъка, бутилирани в избите му, се изнасят по целия свят. Тези реколти са похвалени от международната преса, независимо дали са щамповани Côtes de Provence или сортови вина.

Шато Монто

preloader