Показване на единичен резултат

Домейн Ланглоа

Домейн ЛанглоаLanglois-Chateau има богата история като един от водещите производители в долината на Лоара. Техните креманти се произвеждат със стандарти, далеч надвишаващи изискванията за наименование и дори над стандартите за шампанско AOC. Резултатът е вина от Méthode Champenoise с невероятен финес. Сансерите им са еднакво забележителни и са еталони за апелацията, с яркост, интензивност, дълбочина и минералност.

Основана през 1885 г. от Едуар Ланглуа и Жана Шато (оттук и името). През 1973 г. семейство Болинджър инвестира в Ланглуа, значително съживявайки лозята и модернизирайки избата. Болинджър е привлечен естествено от производството на Crémant de Loire на Langlois, но имението се е превърнало във водещ производител на качество в Сансер, Сомюр и други области.

Ланглуа-Шато притежава и управлява 175 акра от най-добрите лозя AOC в долината на Лоара. За Crémants те имат силно фокусиран върху тероара подход за извличане на най-добрите характеристики от 6 различни лозя и типове почви, за да се създадат и прекрасните вина.

Домейн Ланглоа

preloader