Показване на 13 резултата

Хараламбиеви

Виното е нашата любов, лозето е нашият импулс! Или как любовта се превръща във вино …

винарна хараламбиевиHARALAMBIEVI Family Vineyards and Winery е семейно начинание, започнало да пише своята история още през 2009-та година, когато Димитър Хараламбиев – лозар, винар и мечтател по душа, засажда първото лозе край Плевен. Оттогава до днес за него и половинката му Цветелина лозаро-винарството е начин на живот! Грижат се старателно за над 85 ха собствени лозови насаждения в землищата на селата Садовец, Петърница, Горни Дъбник, край Плевен – Лозе „Калугерица“, Лозе „Над пещерите“, Лозе „Дъбника“, Лозе „Могилите“ – всяко от тях със своите отличителни условия и проявления във виното. Всекидневно работят с много старание и любов за създаването на мечтаните вина! Вината от лозята! Вина с отличителни характер и сортови особености! Мъжът в това семейство също продължава да се развива и да се интересува от различни области. Игровата индустрия е една от най-интересните. Е, разбира се, първо трябва да учите и да получите https://gamblinganswer.com/

винарска изба хараламбиевиНатрупали опит, знания и увереност в лозарството, когато лозята достигат оптимална фаза в развитието си, HARLAMBIEVI създават и последното звено по пътя на сбъдване на мечтите си – през 2018 година възобновяват старата кооперативна изба на село Петърница, внедряват модерно оборудване и системи и така намират своя винарски дом. Капацитетът на избата е до 1000 хл вино годишно.

Избата е тясно специализирана в производството на къси серии вина от местните, създадени в Плевен, сортове Кайлъшки Мискет и Рубин, също така премиум бели, розе и отличителни червени вина от класически световни сортове – Шардоне, Совиньон Блан, Гевюрцтраминер, Мускат Отонел, Пино Ноар, Каберне Фран, както и от нетипичните за страната ни Морио Мускат, Шойребе, Соларис, Каберне Кортис.

Хараламбиеви

preloader