Показване на 2 резултата

Еърлуум Винярдс

Еърлуум ВинярдсЕлена Голакова Брукс произхожда от стария лозаро-винарски край на град Лясковец. Още като ученичка има редкия шанс, в началото на 90-те години, да превежда професионалните разговори между австралийски и български винари. Тогава опознава магическия свят на виното и прави първото си шардоне в трилитров буркан. През 1998 г. страстта към винарството я отвежда в Австралия, където става един от първите български граждани завършили като енолози Университета на Аделаида. След дипломирането си през 2001 г. и усилена работа в различни винарни в Австралия, Италия и Испания, Елена започва собствено производство, в което влага не само всичко научено, но и основната си философия, валидна и до днес: връзката между сорта грозде и природните дадености на винения регион, като климат, почва и терен, е от изключителна важност за качеството на виното. От старите лозя на Бароса, Идън Валей, Макларън Вейл и Аделайд Хилс, тя създава висококачествени вина, спечелили повече от шестстотин международни отличия.
Днес Елена е известен австралийски винар, който не забравя никога да спомене за българския си произход и се гордее с него. Зад гърба си тя има три бранда.
Dandelion Vineyards е проект, с който Елена представя своите знания на световната винена сцена. Многократно награждавани и коментирани от едни от най-уважаваните винени критици, вината на Dandelion Vineyards са най-доброто доказателство за таланта на Елена.

Еърлуум Винярдс бе заченат по време на реколта 2000, когато една млада студентка по винарство, хвана окото на един наивен винен съдия. Последва любовна история, вдъхновена от два обета: да се съхрани най-доброто от традициите, старият свят на виното и нашите стари лозя и да се подкрепят най-добрите разновидности от всеки сорт грозде, засадени в най-подходящите места и отговарящи на принципите за органично и биодинамично земеделие. Седем дълги реколти на проба и грешка преминаха преди Еърлуум Винярдс да направи достатъчно добро вино, което да премине към бъдещо производство. Това е виното.
Този купаж от Еърлуум Винярдс бе произведен от нашето най-добро лозе в Макларън Вал, от което ние съвместяваме едновременно съвременните и старите традиции в лозарството и винарството. Ръчно отглеждани лози, подбрани на ръка цели чепки грозде, спонтанно ферментирали, изстискани с кошова преса и отлежаване на виното за 18 месеца във френски и американски дъбови бъчви.

Еърлуум Винярдс

preloader