Показване на 17 резултата

Маркези Антинори

Маркези АнтинориСемейство Антинори са едни от най-големите производители на вино в Италия и едни от най-известните в света. Техните иновации изиграват голяма роля в Супер-Тосканската революция през 70-те години на миналия век.
Семейство Антинори се занивама с производство на вино повече от шест века. Откакто през 1385 Джовани ди Пиеро Антинори става член на “Arte Fiorentina”, гилдия на винопроизводителите във Флоренция. През този дълъг период, цели двадесет и шест поколения, семейството винаги е управлявало директно своята работа със смелии понякога иновативни решения, но винаги поддържайки, неизменен, фундаментален респект към традицията и към територията, в която работят.
Истинската революция идва през 1971 с представянето на пазара на Тинянело, отлежало в барик вино от едноименното лозе засадено с Каберне Совиньон и Каберне Фран, което го правело неприложимо към изискванията на Кианти Класико. Дори по-лошо, от 1975 блендът съдържал и бели сортове. Именно Тинянело е виното, което наистина разтърсва италианската винена индустрия и води до важни промени в правилата и поведението на регулаторите. Въпреки че, в днешно време правилата на Кианти Класико DOCG са приспособени към вина като Тинянело, Антинори продължават да го продават като вино Тоскана IGT. Окуражен от успеха на Тинянело, през 1978 Антинори пуска на пазара Солая, 80% Каберне Совиньон от съседно на Тинянело лозе.
Маркези Антинори лозяДнес фирмата е управлявана от Маркиз Пиеро Антинори с подкрепата на неговите три дъщери Албиера, Алегра и Алесия, всички те директно участващи в работата. Традиция, страст и интуиция са водещите принципи, които спомагат на Маркиз Пиеро да се превърне в лидер в италианското вино.
Всяка реколта, всяка отделна област, всяка идея е ново начало, ново търсене за по-високо качество. Както Маркиз Пиеро Антинори обича да казва: „ древните корени играят важна роля в нашата работа, но никога не са били ограничение за нашия иновативен дух. ” Естейтите в Тоскана и Умбрия, историческата наследственост на семейството са допълнени през времето с инвестиции в други територии, както в Италия, така и по света, места с потенциал за производство на висококачествено вино, места, където би било възможно да се започне работа за по-голям престиж и по-широко осъзнатост на възможностите на семейството да произвежда изключителни вина.

Маркези Антинори