Показване на 17 резултата

Златен Рожен

винарна златен рожен

Винарска изба Златен Рожен произвежда висококачествени български вина, благодарение на собствени лозови масиви и център за преработка и производство на вино. От август 2017 г. избата увеличи своите собствени лозови масиви и вече притежава 800 декара първокласни лозови насаждения. С наличната модерна техника и поливна система тя се превръща в един от големите собственици на лозови насаждения в района на долината на река Струма.

Винарска изба Златен Рожен е разположена в село Капатово на 20 км южно от град Сандански и на 19 км от Рожен. Изградена е на площадка в близост до лозовите масиви. Специализирана е в производството на червени вина, бели вина и розе. Годишно във винарната се приемат и преработват 150 тона грозде, предстои разширение. Използвайки традициите във винарството в комбинация с изключителния тероар, даващ така специфичните за района аромати и вкусове, избата произвежда качествени, атрактивни и запомнящи се вина, които да покрият растящите изисквания на любителите на хубавото българско вино.

златен рожен

Винарска изба Златен Рожен се превърна в общ архитектурен комплекс състоящ се от три части – производствена, търговска и хотелска. В производствената част, която е обособена в два сектора може да се проследи пътя на виното от гроздобера до стареенето в дъбови бъчви. В надземната част се извършва приемане на гроздето и първичната му преработка. В специално изграденото подземно помещение, където се поддържа по естествен начин постоянна температура и влажност, част от виното съзрява в дъбови бъчви тип “барик”, както и стареене в бутилки. Избата разполага с висококачествено оборудване, модерна лаборатория и съвременна бутилираща линия.

От февруари 2018 г. отвори врати новата част на избата, състояща се от фирмен магазин и модерна зала за дегустации с винен бар.

Златен Рожен

preloader